dilluns, 27 d’abril del 2009

おひさしぶりい!!Quant de temps!

Abans m'he descuidat d'explicar una cosa que em va fer donar-me compte la meva amiga.

Això és el que trobareu gairebé sempre abans d'entrar en uns lavabos: un mapa del lavabo!!! XDDD Començant per avall, tenim les piques per rentar-se les mans, n'hi ha tres cercles oblics que les representen. Més amunt, els lavabos més comuns per als japonesos, n'hi ha quatre i, són així:
I, després, a dalt de tot del mapa, hi han un parell de lavabos d'estil occidental, que en diuen ells.

Aquest és el lavabo del hotel, no es veu massa bé però, és d'aquells que tenen el braç amb els botonets pel bidet incorporat XDDD tot una pijada. Aquest és força maco però, els que ténen a la residència les meves amigues em va agradar més perquè, aquells, a més a més, mantenen la tassa del water calenta!!!!! Quin gust anar al lavabo a les 2 de la matinada i trobar-te la tassa del water calenta ><. Un cop dit això, つぎましょ!!!!

El segon dia ja em va començar a passar el que m'esperava però, no ho esperava tant aviat. Vaig haver-me d'espavilar tota sola per anar a veure el Kinkakuji きんかくじ 鹿苑寺。Però abans, em van explicar com trobar-me amb els mapes de bus i metro, perquè sinó, poc faria XDDD.

De camí al Kinkakuji em vaig trobar amb això:

Aquest "mini" templet estava enmig del carrer. En pots trobar uns quants passejant pels barris de Kyoto. Aquí és veu bé la corda que penja del sostre amb el picarol que fa sonar quan la sacseges i, on tirar les monedes, que és el moble que queda sota la corda. El que no es veu massa bé, és la figura del déu del barri.

Aquesta foto també em servirà per explicar que, no hi ha voreres. Excepte al centre de Kyoto i els voltants, els barris més llunyans i, els carrers que no són principals, no ténen voreres. A canvi, ténen aquest senyal a la carretera que indica per on anar als vianants. Però, tampoc es que hi facin massa cas ¬¬ sobretot les bicicletes.

Tornant al Kinkakuji, en tinc moltes fotos i, evidentment, no les posaré totes o, com a mínim ho intentaré, perquè no té sentit possar 10 fotos del mateix.

El Kinkakuji és un edifici que es va començar a construïr el 1397 com a residència de Ashikaga Yoshimitsu, un shogun (general de l'exèrcit que gobernava el país en nom de l'emperador), per quan es retirés. A la seva mort, va passar a ser un temple Zen. La seva funció és guardar les reliquies de Buda, per això, es diu que les seves parets estàn recobertes d'or. L'edifici que es pot observar ara però, va ser construït al 1955, perquè l'antic va ser cremat per un mojo boig cinc anys abans, segons es diu.

Abans d'entrar al recinte, es troba aquesta campana. Suposo que la deuen utilitzar per algunes festivitats seves.

I això és el propi Kinkakuji. No és gran, més aviat petit; però, és maco ^^.
Gairebé tots els temples com el Kinkakuji (al principi era destinat a ser el palau del shogun Yoshimitsu), palaus i, castells ténen al seu voltant un jardí immens amb uns llacs que no es queden pas enrere ni eclipsats pel tamany del jardí.
Aquesta és una visió en més detall de la teulada.

Una visió més àmplia del llac. Es que és tan maco! ^^

Com he explicat abans, el Kinkakuji és l'edifici on es guarden les relíquies de Buda, així que, les estances van a part ^^ però, just al costat de l'edifici en qüestió. I, en cap dels edificis s'hi pot entrar, el recorregut de la visita és un passeig per una part dels jardins només, per veure l'essencial i prou. Tot i així, t'hi pots passar una bona hora allà dins, o més.

El Kinkakuji vist des de darrera.

En gairebé tots aquests llocs s'hi trobaran aquests peixos. Són molt famosos i típics del país, són les carpes. Aquestes són força més petites que les qui ha al castell de Himeji.

Això també és part dels jardins. I aquests no són els més macos que he vist però, déu n'hi do.

Aquesta és la última foto que poso del Kinkakuji. Són unes estatues de petites divinitats amb un bol al davant, sembla ser que si encertes una moneda tindràs sort o, alguna cosa per l'estil. El fet és que són força aficionats a tot això.

Això és el final de la visita al Kinkakuji però, no del dia ^^.

2 comentaris:

  1. jajaja em fa gracia el lavabo dels japonesos XD. Quin deu es el del mini temple? buda? deu del barri O_O? Hi u que hi ha sobre la taulada es una grulla ?
    El llac es molt macu si. l'aguia era neta o nomes o sembla?

    ResponElimina
  2. Els déus dels barris no els sé. El del kinkakuji és buda, és on s'hi guarden el que se'n diuen reliquies (restes del cos de buda ó, d'objectes que eren seus). Sobre la teulada, no t'ho sabria dir però no és exactament una grulla. L'aigua és estancada, i bastant neta per ser-ho però, com pots veure a la foto de les carpes, són aigües molt tèrboles.

    ResponElimina